NIH Interoperability Workshop (Remote Event) - Agenda

April 16, 2020 11am - 3pm Eastern

Meeting Goals:

- Interoperability teams will provide updates on progress, roadmaps and challenges
- Challenges will be collected, organized, prioritized and assigned to owning teams
- Next Steps will be identified, tracked and reported, going forward

Meeting Agenda:

Welcome / Opening Remarks (Anthony Phillipakis) (11:00 - 11:15pm) (15 mins)

WG updates

(11:15 - 12:15pm) (60 mins)

o Progress since last meeting, 3-6 month roadmap and challenges for Interoperability

Community / Governance WG (5 mins) (Bob Grossman)
Outreach / Training (10 mins) (Mo Heydarian)

■ FHIR WG (15 mins) (Robert Carroll / Allison Heath)

■ RAS (15 mins) (Rebecca Rosen)

■ Systems Interoperation (15 mins) (Brian O'Connor / Jack DiGiovanna)

Interoperability Use Case Updates

(12:15 - 1:00pm) (45 mins)

- o Progress since last workshop, and challenges for Interoperability (blockers & Issues)
- 4 Use Cases (10-15 mins per use case, including time for questions)
 - Allison Heath
 - Jack DiGiovanna / Wilson McKerrow
 - Gina Kuffel / Garrett Rupp
 - Alisa Manning

• Break (1:00 - 2:00pm) (60 mins)

- Longer Term General Interoperability Solution (2:00 2:50pm) (50 mins)
 - Higher-level view across the interoperability program, including highlights from WG and Use Case presentations. We expect to see key themes across many teams.
 - This session will tie everything together and will allow us to collaboratively strategize on follow up activities in response to all of the identified challenges.
 - Progress made, challenges for interoperability (Blockers & Issues)
 - Additional Perspectives & Clarifying Questions
 - Assignment of ownership & next steps for all identified challenges

Closing

(2:50 - 3:00pm) (10 mins)

- Q&A
- Next Steps / Next workshop (TBD)
- Closing Remarks / Thank You!
- Optional: Break out session on a specific topic (3:00 4:00pm) (60 mins)